BART CANNAERTS

We Moeten Nog Eens Afspreken

Na een break van vijf jaar, is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. Met zijn vierde avondvullende voorstelling. En daarin gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

Arenberg: De Grote // Friday // 20:15-21:45

Flag-small-Belgium

PAUL MERTON’S IMPRO CHUMS

Paul Merton's Impro Chums

Paul Merton and his Impro Chums are back on the road in 2019 to visit some of their favourite parts of Europe with another evening of mind-blowing impro. The collective experience of on the spot adlibbing embodied in the Chums is enough to stun an elephant. They flex their improvisational muscles to delight and entertain audiences in this country and abroad.

Arenberg: De Grote // Saturday // 18:45-19:45

Flag-small-UK

REGINALD D HUNTER

The Brand New Full-Throated Adventures of Reginald D Hunter

Reginald’s searingly honest material has garnered him a popular fan base that spans the generations. His appearances on television have included Have I Got News For You, 8 Out Of 10 Cats Does Countdown and the hugely popular BBC2 series Reginald D Hunter’s Songs Of The South and its equally successful follow up Reginald D Hunter’s Songs Of The Border, both of which documented the growth of American popular song.

DE Studio: Grote zaal // Saturday // 20:30-21:30

Flag-small-USA

JAN JAAP VAN DER WAL

LINE-UP Antwerp Allstars

Twee jaar geleden viel Vlaanderen als een blok voor de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal en vice versa. Zijn eerste exclusief voor Vlaanderen gemaakte voorstelling, De Nieuwe Belg, kon rekenen op overal uitverkochte zalen. Ook in de media was het moeilijk naast Jan Jaap te kijken: een vaste rubriek bij opeenvolgend Café Corsari op één en Siska Staat Op op Studio Brussel. Professioneel pleiter in Advocaat van de Duivel en roaster bij Achter de Rug. In De Slimste Mens kon hij zowel z’n verbaliteit als intelligentie showen, zowel als kandidaat en als jurylid. Daardoor werd hij een van de wisselende panelleden in De Ideale Wereld en na het vertrek van Otto-Jan Ham nam Jan Jaap de fakkel van presentator over.
Van een succesvolle migratie gesproken!

Arenberg: De Grote // Saturday // 22:15-23:45

Flag-small-Netherlands

JOHAN PETIT

Johan Petit Prult

Johan Petit gaat al strunkelend door het leven en daar puurt hij zijn verhalen uit. Die zijn vaak komisch, soms ontroerend, maar altijd vanuit het hart. Met ‘Johan Petit Prult’ brengt hij een ‘best of’ uit zijn gehele repertoire.

Petit is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het theatercircuit.,In de schoot van het MartHa!tentatief maakte hij naam met voorstellingen als ‘De Zoologie’, ‘Klein Jowanneke gaat dood’ en ‘De snoek van Sjestov’. Zijn laatste voorstelling ‘Lulletje’ is een ode aan de prutsers en de sukkelaars.

DE Studio: Grote Zaal // Friday // 22:30-23:30

Flag-small-Belgium

KAMAGURKA & HERR SEELE

De Try-out van de Return van de Comeback

Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden samen kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk. Het was 16 jaar geleden dat ze nog eens samen op de planken hadden gestaan. Jaren waarin ze weliswaar samenwerkten als schilders, tekenaars en schrijvers, maar niet als theatermakers.

Na 16 jaar stonden ze dan in 2016 samen op de scène, het werd een vrolijk en creatief weerzien.

Zowel voor Kamagurka en Herr Seele als voor het publiek. Al na enkele voorstellingen werd duidelijk dat de magie het van de arbeid overnam. Eén seizoen in de Arenberg werden er twee en ondertussen drie…

Nu dit rijpingsproces achter de rug is, staan Kamagurka en Herr Seele klaar om Vlaanderen terug te veroveren met The Return of the Comeback. Het belooft niets minder te worden dan een hoogtepunt uit hun absurdistische oeuvre – een discipline die ze als niemand anders in Vlaanderen beheersen en geperfectioneerd hebben.

DE Studio: Grote Zaal // Saturday // 22:30-23:30

Flag-small-Belgium

MICHAEL VAN PEEL

LINE-UP Antwerp Allstars

Van Peel wordt voor het eerst het podium opgesmeten door comedy Godfather Nigel Williams. Terwijl in België de regering weer maar eens valt, graait Van Peel leutig de Jury- én Publieksprijs van de felbegeerde Culture Comedy Award uit Nederlandse klauwen. Twee jaar verder, terwijl hij als vaste support voor Philippe Geubels doorheen heel Vlaanderen zijn eerste avondprogramma ”CTRL+ALT+DEL” try-out, wint hij Humorologie, één van de belangrijkste humorprijzen van België met illustere voorgangers als Wim Helsen en Wouter Deprez. Het rommeljaar 2009 inspireert hem tot het schrijven van een succesvolle eindejaarsconference “Van Peel overleeft 2009”. Het wordt het begin van een jaarlijkse traditie. In 2011 staat “Van Peel overleeft 2011” eindelijk in de grote zaal van de Arenberg Schouwburg en gaat hij mee op tournee met Alex Agnew. “Van Peel Overleeft 2012” werd uitgezonden op Radio 1 en Canvas met een doorbraak bij het grote publiek. Sindsdien is “Van Peel Overleeft” een jaarlijkse traditie op Canvas, Radio 1 en in de Vlaamse theaters.

Van Peel is een cynicus, gevangen in het lichaam van een onverbeterlijke optimist. Mispak u niet. Onder het aaibare uiterlijk van deze krullebol gaat een slecht observatievermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand up: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!

Arenberg: De Grote // Saturday // 22:15-23:45

Flag-small-Belgium

KAMAL KHARMACH

LINE-UP Antwerp Allstars

Als je Kamal nog nooit live aan het werk zag, kan je hem zeker ook kennen van één van zijn vele passages bij o.a. De Slimste Mens, Het Collectief Geheugen, De Drie Wijzen, Everybody Happyen Q-Music. Amper een paar jaar geleden overtuigde hij jury en publiek tot in de finale van Humo’s Comedy Cup om daarna te touren met een van de meest succesvolle debuutshows die comedy in Vlaanderen gekend heeft, en nu stormt hij met dezelfde overtuiging en drive af op de titel van conferencier. Dat belooft!

Arenberg: De Grote // Saturday // 22:15-23:45

Flag-small-Belgium

JENS DENDONCKER

LINE-UP Humo's Comedy Cup Laureates (MC)

Geboren in 1991 werd Jens Dendoncker bij wijze van sociaal experiment eind 2013 door een paar vrienden het podium opgeschopt. De gevolgen waren niet te overzien: hij werd als voorprogramma meegenomen door vaste waarden als Henk Rijckaert, Bas Birker en Michael Van Peel, sloeg en passant ook ineens zijn eerste boekingsagent aan de haak en werd een vaste gast tijdens de door zijn mentor Wouter Deprez gecureerde Avonden van de Luistervink.

De steile opgang van Dendoncker in de comedywereld kende geen grenzen. Slechts een paar maanden na zijn stand-updebuut werd de West-Vlaming uitgeroepen tot winnaar van ‘De Humorklas’ van Radio 2. Het bleef echter niet bij die ene lachonderscheiding: in 2015 veroverde hij niet alleen de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award, ook in eigen land nam hij datzelfde jaar de Lunatic Comedy Award mee naar huis. Als kers op de taart won hij een jaar later met veel verve Humo’s Comedy Cup, nog steeds de meest prestigieuze comedywedstrijd van Vlaanderen.

THEATER
Dendoncker, intussen door de pers unaniem naar voor geschoven als the next big thing in de Vlaamse comedy, zag zijn Comedy Cup-overwinning meteen verzilverd. Hij mocht het voorprogramma verzorgen van topnamen als Philippe Geubels en Alex Agnew, deed school- en bedrijfsvoorstellingen, fungeerde als opwarmer in diverse tv-studio’s én speelde meer dan 200 shows in één seizoen. Tot de zomer van 2017 trekt Jens zowel met de finalistentournee van de Humo’s Comedy Cup als met het dubbelprogramma ‘Jong Bloed’ met collega Soe Nsuki langs de Vlaamse theaters. Vanaf het najaar gaat hij voor het eerst helemaal alleen de baan op met zijn eerste soloshow Bang van Dendoncker.

TV
Vraag het aan voormalige winnaars als Freddy De Vadder, Wouter Deprez, Gunter Lamoot of Bart Cannaerts: voor de Humo’s Comedy Cup-laureaat gaan er deuren open. Jens Dendoncker vierde dan ook al snel zijn tv-debuut in het programma Advocaat van de Duivel en werkt sindsdien mee aan verschillende tv-projecten.

Arenberg: De Grote // Saturday // 20:15-21:45

Flag-small-Belgium

WILLIAM BOEVA

LINE-UP Humo's Comedy Cup Laureates

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, een kunstheup en een handvol grappen trekt hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door.

Al snel volgen een reeks beginnerawards in het comedycircuit, met als kers op de taart Humo’s Comedy Cup in 2014. Amper een jaar later debuteert William met ‘Megalomaan’ waarmee hij een succesvolle monstertournee doorheen Vlaanderen en Nederland afwerkt. In 2017 brengt hij met ‘Reset’ het langverwachte vervolg en bevestigt hij dat hij geen one-trick pony is.

Na ook daarmee zowel Vlaanderen als Nederland plat te spelen, nadert Williams 30e verjaardag. Voer genoeg dus voor zijn derde volavondvoorstelling die in première zal gaan in 2020: ‘Leveren jullie ook aan huis?’

Ondertussen is William ook een graag geziene gast bij radio en tv. Al dan niet als gaming en- of Game of Thrones-expert. Zo kan je hem onder andere al gespot hebben in Het Sterkste Netwerk, Scheire en de Schepping, Iedereen Beroemd, Is er een dokter in de zaal?, Kan Iedereen Nog Volgen?, Is er Wifi in Tahiti?, en vele anderen. Hij sprak ook al stemmetjes in bij animatiefilms als Pinguings van Madagascar, Spider-Man: Into the Spider-Verse, …

Arenberg: De Grote // Saturday // 20:15-21:45

Flag-small-Belgium
1 2 3 5