STREET ACTS


Op zaterdag en zondag zullen de straten van Antwerpen gevuld zijn met het geluid van gelach en verbazing. Acrobaten, comedians, muzikanten en nog meer zullen een wonderlijke sfeer neerzetten.
De straatartiesten zijn voor iedereen gratis te zien!

On Saturday and Sunday, the streets of Antwerp will be filled with the sound of laughter and amazement. Acrobats, comedians, musicians and more will create an atmosphere of wonder.
The streetacts are free for everyone!

ZATERDAG / SATURDAY
28 SEPTEMBER

Tsjilp en Tsjiep

Theaterplein | 10:00 – 15:00

Ze hippen, fladderen en tjilpen of kwetteren, zoals vogels behoren te doen. Mannetje en vrouwtje, of moeder en dochter, vader en zoon? Ze zijn in ieder geval wel behoorlijk uit de kluiten gewassen! Deze twee vogels bewegen zich tussen het publiek, als nieuwsgierige kinderen. Op zoek naar aandacht en lekkere hapjes … Maar soms moeten ze wel eens worden teruggefloten of nagefloten voor een fotomomentje. Kinderen zijn dol op ze. Tsjilp en Tsjiep hebben dan ook behoorlijk wat te vertellen, doen soms een dansje, zingen uit volle blauwborst.

Lyapunov - stability in motion

Theaterplein | 10:00 & 13:00

Lyapunov werd op 1 oktober 2014 opgericht door Johan Wuyts. Dit vanuit een passie voor koorddansen. De term koorddansen omvat balanceren op touwen, slacklines, kabels, … en dus ook de circusdisciplines: slap touw, slackline, kabel en funambule. Met deze act creeërt Johan kunst en spektakel op hoogte. Al balancerend trekt hij lijnen tussen twee punten voordien fysiek onverbonden, in het ledige, daar waar nog nooit iemand kwam en waar enkel vogels zouden heersen. Op Mad Goat festival zullen de twee punten Stadsschouwburg Antwerpen en de koepel op de Graanmarkt zijn. Afspraak om 10:00 en 13:00 uur aan het Theaterplein.

Mimo Huenchulaf

Wapper | 12:00 & 15:00

Mimo Huenchulaf werd geboren in Viña del Mar, Chili, in 1986. Vandaag woont hij in Madrid, Spanje. Hji mengt verschillende disciplines zoals klassieke mime, hedendaagse mime, straatmimiek, acrobatiek en clownerie. Elementen en technieken van jongleren en manipulatie worden ook gebruikt. Het is de bedoeling om te improviseren met het publiek en alle objecten die beschikbaar zijn, waardoor de show altijd op een nieuwe, frisse, andere manier wordt gepresenteerd. Hij heeft er ondertussen al 14 jaar werk opzitten waarvoor hij reisde door Latijn- Amerika en Europa.

De Gillende Keukenprins

Meir (hand) | 14:00 & 17:00

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar: De Pannenkoek!

ZONDAG / SUNDAY
29 SEPTEMBER

Turista

Graanmarkt | 9:30 & 11:30

Voor uw neus probeert de toerist het onmogelijke: alleen reizen, zonder hulp, zonder organisatie, zonder verzekering… Turista vertelt het verhaal van een reis naar de uithoeken van onze planeet, door middel van een uitgebreide en een enthousiast gebracht reisdagboek. Iedere situatie wordt hilarisch: het opzetten van een tent, een kaart plooien in de wind, proeven van een lokaal drankje, … . Deze wereld reizende clown neemt ons mee op zijn grappige en poëtische pad, ver weg van de clichés en platgetreden paden.

Paul Currie

Theaterplein | 10:30 & 12:30

Paul Currie (Ierland) is het briesend, bebaarde middelpunt van zijn eigen gekte. De man startte ooit een carrière als circus-leraar en straatartiest, daarna zette hij de stap naar stand-up. Niet enkel ziet Currie er uit als een verdwaalde Viking, ook zijn show lijkt ver van huis. Is het een comedian? Of een absurdist? Zijn act is hoe dan ook compleet anders dan wat je ooit zag. “A one-man Monty Python on acid” quote The List UK.