Comedy shop

Op de laatste dag van Mad Goat openen we de Comedy Shop in BARLOKAL van Arenberg. Een hele dag kan je komen shoppen bij de leukste, grappigste, fijnste cartoonisten, illustratoren en all-round funny people. Blijf plakken voor een drankje in een van onze bars en maak van Arenberg 't grappigste shoppingcenter van Antwerpen!

Chrostin

Chrostin (Christina De Witte) is een Belgische cartoonist en illustrator. Ze is voornamelijk gekend door haar cartoon Chrostin, waarvan er in 2018 voor het eerst een boek verscheen in de Verenigde Staten: ‘The ultimate survival guide to being a girl’. Een jaar later verscheen de Nederlandstalige versie in België onder de naam ‘Sommige meisjes houden niet van roze’. Andere publicaties van Christina zijn ‘Schrijf maar wat’ (2020), ‘Sluwe vissen dragen leuke hoedjes’ en ‘F*cking millennials’. Op haar website heeft ze een eigen shop waar je heel wat upcycled producten kunt kopen zoals inpakpapier, fotoalbums en fietsbellen. Je kan er ook gratis kleurplaten, lockdown dagboeken en kalenders downloaden. Christina was 5 afleveringen te zien in De Slimste Mens ter Wereld, waarvan ze 1 aflevering won.

Website | Instagram

MAT

MAT of Matthias Phlips is een Belgische illustrator/vormgever uit Aalst die mooie en lelijke tekeningen, schilderijen en kunstwerken maakt.

Al vrij vroeg schoof hij zijn ambitie om pro surfer te worden opzij om zich volledig te verdiepen in de grafische vormgeving en typografie aan Sint-Lucas Gent waarna hij 8 jaar werkte als ontwerper bij De Blauwe Peer (creatief bureau uit Gent). Daarnaast bouwde hij onbewust een professionele carrière uit als illustrator/cartoonist en bracht het 'vet boek van Sharon' uit waardoor hij ontdekt werd door De Standaard. Sinds 2013 is Mat huiscartoonist bij De Standaard Weekblad en tekent hij ook voor verschillende buitenlandse kranten. Ondertussen bracht hij twee boeken (Daniel Van Dicht & Tijd voor beweging) uit en in 2017 maakte hij samen met Nicolas Keppens een korte animatiefilm ‘Wildebeest’ die bekroond werd met verschillende internationale awards. Los daarvan schrijft MAT ook saaie biografieën.

Website | Facebook | Instagram

Jango Jim

Jango Jim (1985, Antwerpen) is een koffiekunstenaar gevestigd in België. Hij studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit Antwerpen.

Hij maakt graag vrolijke kleurrijke psychedelische animaties, illustraties, comics en muurschilderingen. Zijn favoriete projecten zijn die waarin hij speelse creativiteit, humor en iconische beelden kan combineren. Tijdens pandemievrije tijden reist hij regelmatig de wereld rond voor werk en inspiratie. Hij exposeerde in Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Berlijn, New York, LA, Atlanta en Tokio.

Website | Facebook | Instagram

Karen François

Karen François beschrijft zichzelf meestal als “die van die ik wil naar huis zakken daar”. Voorts kan je haar nog herkennen aan droge humor en dikke euh, letters. Ze schrijft soms over zichzelf in derde persoon en maakt er een sport van (niet letterlijk, bewegen is niet haar ding) om een grappige draai te geven aan banale dingen.

Website | Instagram | Facebook

Kamielus

Kamiel De Bruyne (1992) noemt zichzelf professioneel onnozelaar. Naast flauwe grappen maakt hij ook televisie en boeken. Met zijn succesvolle televisieprogramma ‘Sorry voor alles’ (VRT) mocht hij de twee grootste televisieprijzen ter wereld mee naar huis nemen: een Emmy en een Gouden Roos. Naast zijn televisiewerk schrijft De Bruyne ook boeken. Met ‘Fake it till you make it’ (Van Halewyck, 2019) schreef hij een humoristische handleiding naar ongehoord succes en ongeziene rijkdom. In het hilarische weetjesboek ‘Er was misschien eens’ (Pelckmans, 2020) lezen kinderen 20 onwaarschijnlijke verhalen die misschien echt gebeurd zijn, maar misschien ook niet. Kamiel De Bruyne is naast zijn professionele activiteiten als auteur en televisiemaker ook actief als voorzitter van de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden.

Website | Facebook | Instagram

Kelly Hortense van Loon

Kelly is een illustrator, lesgever en had als kind de ambitie om piraat te worden. Ze goochelt met de zin van de onzin en deinst niet terug van wat deugenieterij. Dat laatste kan je zien in haar werk; lichtgevende slogans of illustraties die je doen grinniken. Ook schilderen met inkt, zeefdruk of risoprint horen tot haar favoriete technieken. In haar typische nonchalante en brute stijl kaapt ze de norm en viert ze de banaliteit!

Website | Facebook | Instagram